Niets is zo gezellig en uitnodigend als een kamer met natuurlijke, warme houtaccenten. Of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer of zelfs je tuin, het toevoegen van houten meubels en accessoires kun je ruimte direct een huiselijke sfeer geven. Met een verscheidenheid aan stijlen, kleuren en vormen om uit te kiezen, zijn houten accenten een geweldige manier om je huis een warm en uitnodigend gevoel te geven. Van rustiek tot eigentijds, er is een stijl voor iedereen. Om je te helpen een gezellige sfeer in huis te creëren, volgen hier enkele tips voor het decoreren met houten meubels en accenten.

 

Soorten houten meubels en accenten

Er zijn veel soorten houten meubels en accenten waaruit je kan kiezen om warmte toe te voegen aan je huis. Je kan kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals walnoot, teak, bamboe, ceder, mahonie, eiken en meer. Hieronder bespreken we een aantal populaire soorten hout.

– Walnoot – Walnoot is een zeer populaire houtsoort, met een rijke kleur die goed past bij elke stijl van inrichting. Het is zeer veelzijdig en komt voor in veel verschillende stijlen en ontwerpen, van modern tot traditioneel en alles daartussenin.


– Teak – Een prachtige, rijke houtsoort, teak is een populaire keuze voor buitenmeubilair, maar kan ook binnenshuis worden gebruikt. Teak is een duurzame, weerbestendige houtsoort, perfect voor een balkonbar bijvoorbeeld.

– Bamboe – Bamboe heeft een rijke, warme uitstraling en is een zeer duurzame, milieuvriendelijke houtsoort. Bamboe meubels zijn geweldig voor degenen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Het is ook zeer geschikt voor buitenmeubels.

Eiken – Eiken is een andere zeer populaire houtsoort, met een sterke, warme kleur. Eiken is zeer stevig, waardoor het een goede keuze is voor meubels. Je kan kiezen uit een verscheidenheid aan eiken meubels, waaronder kasten, stoelen en tafels. Maar je kan er ook een geweldige wandplank van maken, met bijvoorbeeld stalen plankdragers.
 

Tips voor decoreren met houten meubels en accenten


– Let er bij het kiezen van houten meubels op dat het hout stevig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. 

– Als u kleine kinderen of huisdieren in huis hebt, vermijd dan houten meubels met ingewikkelde ontwerpen en houtsnijwerk of scherpe uiteinden, want die kunnen een gevaar vormen. 

– Probeer bij het inrichten met houten meubels en accenten een neutrale kleur te kiezen, zoals wit, zwart of grijs. Op die manier kan je accessoires, meubels en dergelijke met elkaar combineren.