De bedragen van de rekeningen voor gas en energie blijven maar toenemen. Iedereen in Nederland is op zoek naar manieren om geld te besparen en vooral in de winter. Een goede manier om wat geld te besparen, is door te investeren in een goed dekbed. Een goed dekbed zorgt er namelijk voor dat jij niet de verwarming vol aan hoeft te zetten. Ben jij benieuwd welk dekbed geschikt is voor de winter? Lees dan hieronder verder om erachter te komen. 

 

Zelfreinigend wollen dekbed

 

Een goede keuze voor in de winter is een wollen dekbed. Wollen dekbedden hebben hartstikke veel voordelen die geschikt zijn voor de winter. Het belangrijkste voordeel is dat een wollen dekbed heel veel warmte vasthoudt waardoor jij het dus niet snel koud hebt tijdens het slapen. Daarnaast voelt een wollen dekbed zacht aan. 

 

Een ander voordeel van een wollen dekbed is dat het materiaal zelfreinigend is. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de hygiëne. Verder kiezen veel mensen voor een wollen dekbed, omdat het dekbed een lange levensduur heeft. Door die lange levensduur is een wollen dekbed eigenlijk een hele duurzame optie en dat leidt ertoe dat jij elke winter opnieuw kan genieten van het wollen dekbed. 

 

Geweldig donzen dekbed

 

Waarschijnlijk had je dit dekbed al wel verwacht in deze lijst. Het gaat namelijk om een ganzendons dekbed. Een ganzendons dekbed staat bekend om het feit dat de warmte in de winter zeer goed vastgehouden wordt tijdens het slapen en dat is precies wat jij nodig hebt tijdens een koude winter.

Je kan het ganzendons dekbed overigens ook in de zomer gebruiken. 

 

Maar waarom is een ganzendons winterdekbed verder zo geschikt voor in de winter? Onder andere door isolerend vermogen. Daarnaast zijn mensen fan van een ganzendons dekbed, omdat je het dekbed amper op het lichaam voelt. Het gewicht van een ganzendons dekbed is door de vulling zeer licht waardoor jij moeiteloos kan bewegen in de nacht. 

 

Makkelijk synthetisch dekbed

 

Een wollen of ganzendons dekbed is alleen niet zo makkelijk om zelf te onderhouden. Het wordt vaak aangeraden om die dekbedden professioneel te laten wassen door de vulling. Bij een synthetisch dekbed heb je dat niet. Een synthetisch dekbed wordt namelijk veel gebruikt door mensen met allergieën, omdat het dekbed makkelijk te wassen is. 

 

Het is bij een synthetisch dekbed wel belangrijk dat je kijkt naar de warmteklasse. Een synthetisch dekbed kan in allerlei warmteklassen vallen en het zou zonde zijn als je een zomerdekbed aanschaft. Om lekker warm te blijven in de winter zal je een synthetisch dekbed uit de eerste warmteklasse moeten aanschaffen. Die warmteklasse is speciaal bedoeld voor de winter.