Is jouw smaak de afgelopen tijd behoorlijk veranderd en is de slaapkamer om die reden aan de beurt voor een make-over? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren waarop je de slaapkamer een make-over kan geven. Ben jij op zoek naar inspiratie en tips voor de make-over? Goed nieuws, want hieronder zijn een aantal tips verzameld die jij kan gebruiken als inspiratie voor de make-over. 

 

Nieuwe kleuren

 

De eerste tip heeft te maken met het kleuren van de slaapkamer. Het aanpassen van de kleuren is eigenlijk de makkelijkste manier om de slaapkamer om te toveren in een nieuwe slaapkamer. Het fijne aan nieuwe kleuren in de kamer is dat jij het op verschillende manieren kan aanpakken. De simpelste zet is om de muren in een andere kleur te schilderen. 

 

Als jij niets wil aanpassen aan de muren, kan je altijd nog kiezen voor meubels in een andere kleur. Dat betekent niet dat je nieuwe meubels moet aanschaffen, want je kan zelf de meubels voorzien van een nieuw likje verf. Verder kan je nieuwe kleuren van bijvoorbeeld het dekbedovertrek kopen zodat de kleuren echt opvallen als jij binnenkomt in de slaapkamer. 

 

Nieuw beddengoed

 

De tweede tip gaat over het beddengoed. Het is ten eerste belangrijk om het beddengoed om de zoveel tijd te vervangen voor de hygiëne. Ten tweede is het beddengoed erg belangrijk om te kunnen genieten van een goede nachtrust. Nieuw beddengoed kan dus niet ontbreken bij de make-over van de slaapkamer. Het is bij beddengoed wel belangrijk dat je weet wat voor beddengoed je wil. Een populair dekbed is bijvoorbeeld het ganzendons dekbed, omdat deze licht van gewicht is en heel het jaar door te gebruiken is. 

 

Bij een hoofdkussen kan je denken aan een latex hoofdkussen. Het voordeel van een latex hoofdkussen is dat deze door iedereen gebruikt kan worden. Sommige hoofdkussens zijn namelijk alleen geschikt voor mensen die op de rug slapen, maar bij een latex hoofdkussen is dat niet het geval. 

 

Nieuwe accessoires

 

De laatste manier om de slaapkamer een make-over te geven, is door de slaapkamer te voorzien van nieuwe accessoires. Net als bij de kleuren kan je met accessoires veel aanpassingen doen in de slaapkamer. De mogelijkheid bestaat om nieuwe foto’s op te hangen in de slaapkamer om af te wisselen. 

 

Daarnaast kan je andere nieuwe accessoires kiezen. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe klok kopen, nieuwe lampen of nieuwe sierkussens voor op het bed. Het kan handig zijn om online inspiratie op te doen naar de accessoires die goed passen bij jouw woonstijl. Op die manier kan je snel een leuke make-over geven aan de slaapkamer. Hopelijk kan je deze tips goed gebruiken!